Bemærkning

Google Geocoding API error: The request was invalid.

Vågetjenesten

Vågetjenesten i Lyngby-Taarbæk er et frivilligt initiativ drevet af frivillige borgere. Tjenesten er startet under filosofien: ”Ingen, som ikke ønsker det, skal dø alene”.

Vågetjenesten foregår i tæt samarbejde med plejecentrene og hjemmeplejen i Lyngby-Taarbæk Kommune. “Vågekoner” er ikke noget nyt, der har været vågekoner gennem generationer, en vågekone er en person, der våger med omsorg over den døende i den sidste tid,, så den døende aldrig dør alene.

I Lyngby Taarbæk Kommune vil Vågetjenesten være klar til at træde til, hvis en døende uden pårørende ligger alene i den sidste tid, det kan være i eget hjem, men også på kommunens plejehjem, hvor plejehjemmet har brug for en ekstra hånd til at være til stede med omsorg og kærlighed.

Både plejecentrene og pårørende kan kontakte Vågetjenesten, så gør vi, hvad vi kan for at hjælpe til at ingen, som ikke ønsker det, skal dø alene.

Vågetjenesten er et frivilligt tilbud, og det er vigtigt at understrege, at “Vågetjenesten” på ingen måde deltager i selve plejen men kun giver nærhed og omsorg. Som ny frivillig i Vågetjenesten kan man ikke blot ”komme ind fra gaden”, der vil først være en “ansættelsessamtale” for vurdering af egnethed til at være en del af gruppen.

Contact

  • Lillian Hansen
  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 23 71 23 66